Detailní popis produktu POPIS Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí v Japonsku klasikou metodou ze čtyř čistých složek: sóji, pšenice, vody a soli. Takto originální sójová omáčka má jemnou chuť a příjemně kořeněnou vůni. Klasicky se podává k sushi i do mnoha dalších asijských jídel. Japonci tuto omáčku běžně používají také k ochucení polévek, k rybě, k nakládání masa nebo k přípravě salátů. SPECIFIKACE Složení: voda, sojové boby, pšenice, sůl Alergeny: Obsahuje sóju Objem: 500 ml Země původu:... Celý popis

Koupit za 225 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Detailní popis produktu

POPIS

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí v Japonsku klasikou metodou ze čtyř čistých složek: sóji, pšenice, vody a soli. Takto originální sójová omáčka má jemnou chuť a příjemně kořeněnou vůni. Klasicky se podává k sushi i do mnoha dalších asijských jídel. Japonci tuto omáčku běžně používají také k ochucení polévek, k rybě, k nakládání masa nebo k přípravě salátů.

SPECIFIKACE

Složení: voda, sojové boby, pšenice, sůl

Alergeny: Obsahuje sóju

Objem: 500 ml

Země původu: Japonsko

Určení: k přímé spotřebě, na dochucování omáček, polévek, na přípravu marinád

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 ml)

Kalorie: 325 kJ / 77 kcal

Tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g

Sacharidy: 3,2 g z toho cukry: 0,6 g

Bílkoviny:  10 g

Soli: 16,9 g

PRAKTICKÉ RADY

Spotřebujte před datem uvedeným na obale. 

SÓJOVÁ OMÁČKA, POUŽITÍ A JEJÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Sójová omáčka je tmavě hnědá omáčka, která má slanou chuť. Používá se na dochucování zejména asijských pokrmů a při servírování sushi.  Vyrábí se ze sójových bobů, které jsou fermentovány (kvašeny) pomocí speciální ušlechtilé plísně. Sójová omáčka obsahuje velké množství antioxidantů, a proto pomáhá při prevence proti kardiovaskulárním chorobám. Zdraví prospěšné jsou ale pouze kvalitní sójové omáčky.

Se sójovou omáčkou byste to neměli přehánět, protože je velmi slaná a mohla by přebít chuť ostatních ingrediencí. Navíc doporučujeme solit až po ochutnání, může se totiž stát, že díky sójové omáčce, již nemusíte pokrm dosolovat. A bez ochutnání byste snadno mohli jídlo přesolit.

Sójová omáčka značky Kikkoman je vyrobená v Japonsku tradiční metodou ze 4 čistých složek: sóji, pšenice, vody a soli. Takto originální sójová omáčka má jemnou chuť a příjemně kořeněnou vůni. Podává se k sushi a používá se při přípravě různých asijských pokrmů. Ochucují se s ní například polévky, ryby, používá se do marinád na maso nebo při přípravě salátů.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Kikkoman
Hmotnost 1230 g
Objem 1000 ml